Χώρα:

Ελλάδα

Εξειδίκευση:

Μονωδία
Μεταλληνού Φιόρη – Αναστασία

Η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού εργάζεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όπου είναι υπεύθυνη σε θέματα Επικοινωνίας της Επιστήμης, στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου. Έλαβε Πτυχίο Φυσικής και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Φυσική Ατμόσφαιρας και Περιβάλλοντος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην Θεσσαλονίκη. Στην Διδακτορική Διατριβή της ασχολήθηκε με την «Ανάπτυξη και Εξασθένηση Μαγνητικών Καταιγίδων στο Γεωδιάστημα». Τα ερευνητικό της υπόβαθρο αφορά στην προσομοίωση επιτάχυνσης φορτισμένων σωματιδίων στην γήινη μαγνητόσφαιρα κατά τη διάρκεια μαγνητικών καταιγίδων.
Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Γήινων και Πλανητικών Μελετών στο Παρίσι, το Κέντρο Ηλιακής Φυσικής της NASA στο Goddard Space Flight Center, στις ΗΠΑ και την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Eργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπισης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οργανώνει και συμμετέχει σε βραδιές που συνδυάζουν την Μουσική με την Ποίηση και την Αστρονομία. Δίνει διαλέξεις και αρθογραφεί με σκοπό την δημόσια κατανόηση της Αστρονομίας και της Διαστημικής Φυσικής προς τους μαθητές και το ευρύ κοινό.
Έχει λάβει Πτυχίο Μονωδίας από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στην Αθήνα και έχει φοιτήσει στην Σχολή Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια κλασικού τραγουδιού και μελοδραματικής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συνεργάστηκε με την Όπερα Θεσσαλονίκης, ως χορωδός, στις παραγωγές: “Fidelio” του L.V. Beetthoven, “Tosca” του G. Puccini, “Un ballo in maschera” του G. Verdi, “Ο Μαγικός Αυλός” του W. A Mozart, “Τα Ελληνικά Πάθη” του B. Martinu. Έχει επίσης συμπράξει με την χορωδία «Μακεδονία» υπό την διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου στο «Requiem» του Mozart, καθώς και με το εργαστήρι “OperaLab”, στην όπερα «Carmen» του Bizet.

Σε ρεσιτάλ τραγουδιού έχει ερμηνεύσει άριες από όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, παλιά ιταλικά τραγούδια, παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια και τραγούδια Ελλήνων συνθετών, σε Ελλάδα και Ισπανία.
Έχει συνεργαστεί με τους Βασίλη Λέκκα, Ανδρέα Καρακότα και Βασίλη Γισδάκη σε συναυλίες με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, με την συμμετοχή των ποιητών Ντίνου Χριστιανόπουλου και Γιώργου Χρονά, της μουσικολόγου Ρενάτας Δαλιανούδη καθώς και του στιχουργού Μανώλη Ρασούλη.
Χρησιμοποιεί τον ήχο και την μουσική ως μέσο επικοινωνίας και διδασκαλίας της Αστρονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

MULTIMEDIA