Ξεκίνησε μαθήματα με την Κατερίνα Αστεριάδου και αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου στην τάξη της Δόμνας Ευνουχίδου. Στο Λονδίνο μελέτησε κοντά στους Yonty Solomon, Alfred Brendel και Ruth Nye, μαθήτριας του Claudio Arrau. Δούλεψε επίσης με τον Douglas Finch και την Noretta Conci Leech. Σύνθεση σπούδασε κοντά στους Χρήστο Σαμαρά, Edwin Roxburgh και Daryl Runswick.
Υπήρξε υπότροφος της Βασιλομήτωρος Ελισάβετ, των Ιδρυμάτων Λεβέντη, Hattori, Solti, Ωνάση και άλλων. Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Royal College of Music και Trinity Laban στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου έλαβε το πτυχίο του καθώς και τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.
Από το 1989 έως σήμερα, διανύει λαμπρή καριέρα που τον έχει οδηγήσει από τις ΗΠΑ και το Μεξικό, έως την Ευρώπη, την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, σε ιστορικές αίθουσες συναυλιών όπως το Royal Albert Hall, το Carnegie Hall, το Wigmore Hall, η Muzikverein, η Kölner Philharmonie κ.α. καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής.
Οι εκτελέσεις του χαρακτηρίζονται «υπεράνω σύγκρισης» (BBC Music Magazine) και «τόσο ξεχωριστές, που διατηρούν τη μοναδικότητά τους ακόμη και όταν σκεφτούμε σπουδαίες εκτελέσεις των Argerich, Horowitz, Brendel, Zimerman» (Grammophone Music Magazine).
Έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το βραβείο Μοντσενίγου της Ακαδημίας Αθηνών και το βραβείο Steinway Artist από την εταιρία Steinway and Sons.
Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει δίσκους με διεθνή αναγνώριση, που έχουν επανειλημμένα βραβευθεί από έγκυρα διεθνή περιοδικά μουσικής ως ερμηνείες αναφοράς.
Έχει συμπράξει με κορυφαίες ορχήστρες μεταξύ των οποίων η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, η Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου, η Φιλαρμονική της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, η Φιλαρμονική της Πράγας και πολλές άλλες και συνεργάστηκε με διάσημους αρχιμουσικούς όπως οι Yuri Temirkanov, Neville Marriner, Mikko Franck, Ingo Metzmacher, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και σπουδαίοι Έλληνες μαέστροι.
Συνέπραξε επίσης με παγκοσμίου φήμης σύνολα μουσικής δωματίου και καλλιτέχνες όπως τα κουαρτέτα Medici και Ysaÿe, ο Λεωνίδας Καβάκος, η Barbara Hendricks, ο Michael Tilson Thomas, ο Δημήτρης Σγούρος, ο Κυπριανός Κατσαρής κ.α. ενώ συνεργάστηκε με σπουδαίες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, όπως οι Γιώργος Κουμεντάκης, Μαρία Φαραντούρη, Κωνσταντίνος Ρήγος, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Μίνως Βολανάκης, Ιάκωβος Καμπανέλης, Δημήτρης Μαρωνίτης κ.α.
Ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης έχει παραδώσει σεμινάρια πιανιστικής ερμηνείας σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ισπανίας, της Μαλαισίας κ.α., ενώ έχει προσκληθεί ως μέλος κριτικών επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, όπως ο διαγωνισμοί Maria Callas, Gina Bachauer, Sussex Internatiobal κ.α. Από τον Σεπτέμβριο 2023 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Το συνθετικό του έργο συμπεριλαμβάνει δύο μεγάλα ορατόρια, ένα κονσέρτο για πιάνο, σειρές παραλλαγών, πρελουδίων και άλλων έργων για πιάνο και πιανιστικά σχήματα, χορωδιακή μουσική καθώς και μουσική για το θέατρο και τον χορό, με αναθέσεις ελληνικών και διεθνών φορέων όπως το Πανεπιστήμιο Princeton, το Φεστιβάλ Νέων Τεχνών του Birmingham, το Europa Cantat, το Wigmore Hall, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.α.
Ιδρυτικό μέλος της διεθνούς μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό», ο Λαζαρίδης διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημητρίων και διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κατά την κρίσιμη δεκαετία 2010-2019, όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση σημαντικών εκπαιδευτικών θεσμών όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων «ΜΟΥΣΑ» και το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών.