Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Δεμερτζής Γιώργος

Καθηγητής Βιολιού

Χώρα: Ελλάδα


“Κείμενο Περιγραφής”

Σαμαράς Καμπάνης

Βιογραφικό

Δεμερτζής Γιώργος

Γεννημένος στην Χαλκίδα, σπούδασε βιολί με τον Στέλιο Καφαντάρη και τον Max Rostal.
Εχει συμπράξει ως σολίστ με μεγάλες ορχήστρες και γνωστούς μαέστρους, ή σε σχήματα δωματίου και φεστιβάλ σε όλες τις Ηπείρους.
Ίδρυσε το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, το οποίο στην εικοσαετή δράση του συνδέθηκε με την καταγραφή και διάδοση της Ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Ένα μεγάλο μέρος της συνολικής του δράσης ως σολίστ, ή ως συμμετοχή σε σύνολα δωματίου είναι ηχογραφημένο και κυκλοφορεί παγκοσμίως,  προβάλλοντας το έργο του Σκαλκώτα, του Θεοδωράκη, του Σισιλιάνου ή του Respighi και του Karl Nielsen ανάμεσα σε άλλους. Κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες όπως οι Δραγατάκης , Σισιλιάνος ή ο Αντωνίου θα του αφιέρωναν κάποια από τα τελευταία των έργα.
Ασχολήθηκε επίσης με την παιδαγωγική πλευρά του βιολιού, δραστηριότητα  που άσκησε και συνεχίζει να ασκεί, τόσο στον Ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο με τακτικά μαθήματα αλλά και σεμινάρια απο την Βραζιλία μέχρι την Κίνα.
Υπήρξε  καθηγητής στο Lawrence  University στο Wisconsin των ΗΠΑ.
Σήμερα, διδάσκει στην Αθήνα, στο μεταπτυχιακό τμήμα του ΕΚΠΑ και στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Δημοτικό Ωδείο όπου είναι πλέον και καλλιτεχνικός διευθυντής.